Alapítók

A Főnix Mozgalom Alapítása

A Főnix Mozgalom alapításának gondolata több évre nyúlik vissza. Többen, többféle programban és közösségben igyekeztünk tenni a változásokért.

A fordulópont az életünkben a 2018-as országgyűlési választás volt. A Főnix mint társadalmi-politikai mozgalom a választások másnapján 2018. április 9-én reggel indult el.

Igy kezdődött- ezzel a levéllel

Az első találkozót továbbiak követték, majd megfogalmaztuk a Mozgalom Eszmeiségét, és elindítottuk az első programot, Legyen OTT! Országos Tanszer Támogatás néven. A következő hónapok tervezéssel, szervezéssel, további programok indításával, közösségünk megalapozásával, a honlap, a megjelenés, a belső struktúra kialakításával teltek.

Míg végül eljutottunk a 0 kilométerkőhöz. Szó szerint.

A Főnix Mozgalom Alapító Okiratának ünnepélyes aláírására 2019. március 9-én Budapesten a Clark Ádám téren, a 0 kilométerkőnél került sor. A helyszín fontos jelkép, a kezdő mérföldkő az országos mozgalommá válás útján.

Itt olvashatod az Alapító Okiratot, hogy mi az, amit vállaltunk. (A képre kattintva nagy méretben elérhető a pdf formátum)

Főnix Mozgalom Alapító Okirat

Az Alapító Okirat ünnepélyes aláírását is megörökítettük.

Magadénak érzed az Alapító Okiratban meghatározott célt és alapértékeket? Tenni szeretnél velünk együtt azért, hogy felépíthessük a közös, szerethető Magyarországunkat? Itt csatlakozhatsz a Főnix Mozgalom közösségéhez.

Kik alapították a Főnix Mozgalmat?

Ámon Ada
Aradi Péter
Csordás Zoltán
Ferge Zsuzsa
Győri Péter
Herczog Mária
Hompoth Csilla
Horgas Péter
Horváth G. György
Klima László
Kohányi Krisztián
Kürti Jutka
László Zsolt
Mohácsi András
Molnár Áron
Nagy Emília
Nagy Mihály
Németh Martin
Pákozdi Éva
Pataki Andrea
Setét Jenő
Stork Levente
Szalai Kriszta
Sztripszky Hanna
Takács Flóra
Tikk László
Tóka Gábor
Toldi Zsuzsa
Varga Andrea
Vekerdy Tamás

 

Egy megosztás?