Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Főnix Estek Fényfolyam-Vendégünk Herczog Mária

event
ápr 22, 2019

Információk:

Időpont:
2019 04. 22.
18:00 - 20:00

Helyszín:
Kaptár

Kategória:


Térkép:


Leírás:

A Fényfolyam beszélgetéssorozat vendége ezúttal Herczog Mária, a gyermekek jogainak elismert nemzetközi és hazai szakértője, a Család, Gyermek és Ifjúság Egyesület vezetője lesz.

Az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának is tagja, a brüsszeli központú Eurochild elnöke volt, majd a Child Rights Connect nevű, civil szervezeteket segítő világszervezet végrehajtó bizottságának tagja lett.

A Főnix Mozgalom egyik alapító tagja.

“A szegregáció minden formája gyerek- és közösségellenes, nagyon súlyos következményekkel jár, ha a gyerekek jelentős része esélyt sem kap arra, hogy kibontakoztathassa a képességeit, kiegyenlíthesse a hátrányait. Ennek az egész közösség nagyon súlyos kárát látja. Miközben kampány folyik mind több gyerek születéséért, a megszületett gyerekek negyede súlyosan veszélyeztetett, hogy szegénységben, esélyegyenlőtlenségben nő fel. Ez már olyan mértékű, hogy nemcsak az egyéni boldogulás esélyét és az életminőséget gyengíti, hanem társadalmi szintű károkozás. A szegregáció bármely formája nyilvánvalóan minden egyházi tanítással ellenkezik és sajnálatos, hogy a közvélemény támogatja ezt a szégyenteljes irányt, ami ellentmond minden vallás tanításainak.”

Vendégünkkel Horgas Péter alapító tag, ügyvivő beszélget majd.

Mi, a Főnix Mozgalom tagjai egy olyan országot szeretnénk, ahol a biztonság, az együttműködés, a felebaráti szeretet és az emberség a közös életünk alapja.
Foglalkoznunk kell mindazzal, ami összeköt minket, türelemmel és kíváncsisággal kell egymás felé fordulnunk.
Ehhez bizalomra, békére, lelki megnyugvásra van szükségünk. Arra, hogy megszabadulhassunk félelmeinktől.
Ezért indítjuk útjára a Főnix Estek programban a „Fényfolyam” című beszélgetéssorozatot, amely a lélekkel, a tradicionális és új lelki közösségekkel és azok társadalmi közegével kíván foglalkozni.
A beszélgetések során a hazai egyházak és újabb keletű hitéleti csoportok képviselői osztják meg tapasztalataikat az egyéni lelkiség, a közösségi felelősség és társadalmi befogadás kapcsolatáról.

**************
A részvétel díjmentes, a helyszínen adományt köszönettel fogadunk.
**************

Foglalás:

Foglalás zárva erre az eseményre.

Egy megosztás?


Scroll Up