Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Főnix Ifi Mozgalom

Egyéb kategória
dec 1, 2019

Szint I.

Olyan pedagógusokat elérni akik nyitottak a Főnix Mozgalom által képviselt értékekkel kapcsolatban és megkérni őket, hogy terjesszék következő lehetőséget a 13-18 év közötti fiatalok számára.

Ez lehet egy plakát vagy/és egy youtube videó:

“Főnix Ifi Mozgalom – Tegyünk egy jobb világért!

Szeretnél egy jó közösségben lenni, aki tesznek a környezetükért? Akkor itt a helyed! 🙂

Hogyan csatlakozhatsz?

Készíts egyedül vagy csapatban egy alkotást a következő lehetséges témákban: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a főnix képvisel. Minden témához jó volna egy a fiataloknak szánt videót találni vagy készíteni, amit a fiatalok megnézhetnek/

Az alkotásod lehet scratch program, egy prezi bemutató vagy egy youtube/FB watch videó. Ha nem vagy járatos ezek használatában (amellett, hogy kérhetsz segítséged az infótanárodtól) csatlakozz a Főnix – scratch, Főnix – videó készítés, vagy Főnix – prezi facebook csoport valamelyikéhez.

Ha készen vagy (vagy vagytok) az alkotással, akkor lehetőséged van
1. csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalom facebook csoporthoz, úgy hogy a csatlakozás gomb megnyomásakor kapsz egy egy kérdést: “Örülünk, hogy te is szeretnél részese lenni a Főnix Ifi Mozgalomnak. Ahhoz, hogy csatlakozz, kérlek az elkészített alkotásod linkjét másold be alább és küld el. Köszönjük.”
/A Főnix Ifi Mozgalom FB csoport leírása:” itt megoszthatod az elkészített alkotásod, megnézheted, hozzászólhatsz másokéhoz. Lehetőséged van még, hogy olyan gyerekek alkotásait is megoszd, akik még nincsenek 13 évesek és te segítettél nekik az alkotás elkészítésében. /
2. regisztrálni a https://fonixmozgalom.hu/ oldalra és ott csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalomba. Itt is ugyanúgy szükséges, a csatlakozáshoz beküldened az alkotás linkjét.”

Lehetnének státuszok a csoportban: aki beküldött alkotást az “csatlakozó”, aki segített egy 13-nál fiatalabb gyereknek az alkotás elkészítésében, vagy más módon volt tevékeny a témákkal kapcsolatban az “cselekvő” státuszban lehetne.

Szint II.

Azok a fiatalok akik a Főnix Ifi Mozgalom tagjai lehetőségük van, hogy projekt létrehozók és megvalósítók legyenek és ezt időben elszámolhassák az iskola által kért önkéntes szolgálatban.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnél aktívan cselekedni egy jobb világért? Szuper 🙂

Találj ki egyedül vagy együtt csapatban egy projektet a következő témákban és valósítsátok meg: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a F.M. képvisel/

A felhasznált időt elszámolhatod önkéntes szolgálatként.

Hogyan kezd el?
Kérlek nézd meg a projekt elkészítésének lépései videót /itt egy videót kellene létrehozni./, aminek a lényege következő lenne:
– egyedül vagy többen álljatok össze, válasszátok ki a témát.
– ötleteljetek, hogy milyen célt szeretnétek elérni, megvalósítani a témával kapcsolatban
– gondoljátok ki a célhoz vezető utat és írjátok le
– a fonixmozgalom.hu oldalon regisztráljátok a projektet, hamarosan segítők (mentorok) fognak jelentkezni a projekthez, akik támogatnak a cél elérésében
– ha megvalósult a projekt, akkor ünnepeljetek és osszátok meg az eredményeteket a Főnix Ifi Mozgalom közösséggel. (FB csoport, fonixmozgalom.hu oldal “Főnix Ifi Mozgalom” csoport) /egy prezi bemutató vagy youtube videó linkjét küldjék el, vagy az google-be töltsék fel a projekt megvalósításának anyagát és annak linkjét osszák meg/”

Akik megvalósított projektet az “projekt megvalósító” státuszba kerülhetne.

Szint III.

Azok akik projektet megvalósítottak a következőkben “projekt mentorok” lehetnek. Ami azt jelenti, hogy a létrehozott valamelyik projekthez csatlakozhat mentorként és támogatást adna annak megvalósításában.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnéd, hogy minél több a világot jobbá tevő projekt lehessen? Ha igen, akkor csatlakozz mentorként valamelyik Főnix Ifi Mozgalom projekthez.”

A projekt mentoroknak táborokat szervezhetnénk egyrészt jutalomként, másrészt, hogy egymás megismerhessék, illetve hogy mi is személyesen megismerhessük őket. A tábor finanszírozásához támogatókat kereshetnénk, vagy pályázhatnánk. Itt a https://www.kickstarter.com/ is lehetne támogatókat keresni.

Egy megosztás?

Közösségi Hírszolgálat – KözHír

Egyéb kategória
Júl 12, 2019
KözHír

Az aktív civilek, közösségek alig jutnak szóhoz a médiában. Pedig sok-sok értékes tevékenységet végeznek. Sokszor egymást sem ismerik. Pedig ha ismernék, több közös cselekvésben is tudnának dolgozni, egymást erősíteni és új ötletekkel, tudással gazdagodni.

A Közösségi Hírszolgálat, röviden KözHír arra vállalkozik, hogy hírt adjon ezekről az aktív közösségekről és segítsen abban, hogy ők is megismerhessék egymást.

Jelenleg ott tartunk, hogy van egy zárt csoportja a közösségeknek, azok képviselőinek. Itt olyan tartalmakat és tudásanyagot osztunk meg, ami hasznos lehet számukra.

Szeretnénk ezeknek a közösségeknek személyes találkozókat is szervezni. Következő lépésként pedig szeretnénk beindítani a Facebook oldalt, ahol már saját tartalmakkal jelennek meg a közösségek. Szeretnénk velük beszélgetéseket, interjúkat is készíteni, ehhez egy egyszerűbb stúdiót szeretnénk kialakítani és működtetni. Valamint helyszíni bejelentkezéseiket, eseményeiket élő közvetítéssel bemutatni a Facebook oldalon.

Ahhoz, hogy ezt a feladatot teljesíteni tudjuk, társakat várunk a következő feladatokra:

  • Felkutatni további aktív közösségeket, azok képviselőinek, tagjainak bemutatni a KözHírt és meghívni őket a zárt csoportba
  • Személyes találkozót szervezni a közösségek tagjainak
  • A zárt csoportba olyan cikkeket keresni, felvezetővel ütemezetten posztolni, ami érdekelheti a közösségeket
  • A zárt csoportot moderálni
  • Pénzt szerezni. Közösségi finanszírozási kampányban, adománygyűjtésben és pályázatokban gondolkodunk.
  • A pénzszerzéshez bemutatkozó videókat készíteni, szöveget írni, közösségi finanszírozási kampányt készíteni és menedzselni, pályázatot írni
  • Szerkesztői csapatban dolgozni, ha már lesznek saját tartalmak
  • A stúdiót kialakítani, működtetni. Olyan embereket keresünk, akik tudnak világosítani, kamerázni, műsort vezetni, interjút készíteni

Ha bármelyik feladatban magadra ismersz, jelentkezz segítőnek, és írd meg, mihez értesz, mit vállalsz, mennyi órát tudsz erre fordítani, egyelőre önkéntes munkában.

Ha munkával nem, de eszközökkel, helyszínnel, kapcsolatokkal tudod támogatni a munkát, kérjük, akkor is jelentkezz!

Pénzzel támogatnád a projektet? Ide tudsz utalni: Főnix Közösségfejlesztő Mozgalom Egyesület  (Magnet Bank) 16200106-11643191 Közlemény: KözHír

Egy megosztás?

Scroll Up