Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Főnix Ifi Mozgalom

Egyéb kategória
dec 1, 2019

Szint I.

Olyan pedagógusokat elérni akik nyitottak a Főnix Mozgalom által képviselt értékekkel kapcsolatban és megkérni őket, hogy terjesszék következő lehetőséget a 13-18 év közötti fiatalok számára.

Ez lehet egy plakát vagy/és egy youtube videó:

“Főnix Ifi Mozgalom – Tegyünk egy jobb világért!

Szeretnél egy jó közösségben lenni, aki tesznek a környezetükért? Akkor itt a helyed! 🙂

Hogyan csatlakozhatsz?

Készíts egyedül vagy csapatban egy alkotást a következő lehetséges témákban: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a főnix képvisel. Minden témához jó volna egy a fiataloknak szánt videót találni vagy készíteni, amit a fiatalok megnézhetnek/

Az alkotásod lehet scratch program, egy prezi bemutató vagy egy youtube/FB watch videó. Ha nem vagy járatos ezek használatában (amellett, hogy kérhetsz segítséged az infótanárodtól) csatlakozz a Főnix – scratch, Főnix – videó készítés, vagy Főnix – prezi facebook csoport valamelyikéhez.

Ha készen vagy (vagy vagytok) az alkotással, akkor lehetőséged van
1. csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalom facebook csoporthoz, úgy hogy a csatlakozás gomb megnyomásakor kapsz egy egy kérdést: “Örülünk, hogy te is szeretnél részese lenni a Főnix Ifi Mozgalomnak. Ahhoz, hogy csatlakozz, kérlek az elkészített alkotásod linkjét másold be alább és küld el. Köszönjük.”
/A Főnix Ifi Mozgalom FB csoport leírása:” itt megoszthatod az elkészített alkotásod, megnézheted, hozzászólhatsz másokéhoz. Lehetőséged van még, hogy olyan gyerekek alkotásait is megoszd, akik még nincsenek 13 évesek és te segítettél nekik az alkotás elkészítésében. /
2. regisztrálni a https://fonixmozgalom.hu/ oldalra és ott csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalomba. Itt is ugyanúgy szükséges, a csatlakozáshoz beküldened az alkotás linkjét.”

Lehetnének státuszok a csoportban: aki beküldött alkotást az “csatlakozó”, aki segített egy 13-nál fiatalabb gyereknek az alkotás elkészítésében, vagy más módon volt tevékeny a témákkal kapcsolatban az “cselekvő” státuszban lehetne.

Szint II.

Azok a fiatalok akik a Főnix Ifi Mozgalom tagjai lehetőségük van, hogy projekt létrehozók és megvalósítók legyenek és ezt időben elszámolhassák az iskola által kért önkéntes szolgálatban.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnél aktívan cselekedni egy jobb világért? Szuper 🙂

Találj ki egyedül vagy együtt csapatban egy projektet a következő témákban és valósítsátok meg: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a F.M. képvisel/

A felhasznált időt elszámolhatod önkéntes szolgálatként.

Hogyan kezd el?
Kérlek nézd meg a projekt elkészítésének lépései videót /itt egy videót kellene létrehozni./, aminek a lényege következő lenne:
– egyedül vagy többen álljatok össze, válasszátok ki a témát.
– ötleteljetek, hogy milyen célt szeretnétek elérni, megvalósítani a témával kapcsolatban
– gondoljátok ki a célhoz vezető utat és írjátok le
– a fonixmozgalom.hu oldalon regisztráljátok a projektet, hamarosan segítők (mentorok) fognak jelentkezni a projekthez, akik támogatnak a cél elérésében
– ha megvalósult a projekt, akkor ünnepeljetek és osszátok meg az eredményeteket a Főnix Ifi Mozgalom közösséggel. (FB csoport, fonixmozgalom.hu oldal “Főnix Ifi Mozgalom” csoport) /egy prezi bemutató vagy youtube videó linkjét küldjék el, vagy az google-be töltsék fel a projekt megvalósításának anyagát és annak linkjét osszák meg/”

Akik megvalósított projektet az “projekt megvalósító” státuszba kerülhetne.

Szint III.

Azok akik projektet megvalósítottak a következőkben “projekt mentorok” lehetnek. Ami azt jelenti, hogy a létrehozott valamelyik projekthez csatlakozhat mentorként és támogatást adna annak megvalósításában.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnéd, hogy minél több a világot jobbá tevő projekt lehessen? Ha igen, akkor csatlakozz mentorként valamelyik Főnix Ifi Mozgalom projekthez.”

A projekt mentoroknak táborokat szervezhetnénk egyrészt jutalomként, másrészt, hogy egymás megismerhessék, illetve hogy mi is személyesen megismerhessük őket. A tábor finanszírozásához támogatókat kereshetnénk, vagy pályázhatnánk. Itt a https://www.kickstarter.com/ is lehetne támogatókat keresni.

Egy megosztás?

I. Főnix Tábor

Egyéb kategória
jún 1, 2019
Főnix Tábor projekt

Augusztus 19. és 25. között kerül megrendezésre a Főnix első nyári tábora. A hét nap alatt hét témát indítunk el, napi két foglalkozás keretében.

Helyszínünk a nagykovácsi Faluház, ahol 30 gyereket tudunk befogadni. A szállást megpróbáljuk a helyszínen megoldani.

A 30 gyerekből 15, tehát a fele, halmozottan hátrányos helyekről érkezne, használva a Főnix már meglévő kapcsolati hálóját. (Bihar, Tarnabod, Eger, Pécs, Szeged, Monor) A projekt lehetőséget teremt arra is, hogy megkezdjük az együttműködést különböző civil szervezetekkel.

A tábor részletei, jelentkezési oldala itt érhető el:

Főnix Tábor – Most Te kérdezel!

Egy megosztás?

Legyen OTT!

Egyéb kategória
máj 8, 2019
Főnix Mozgalom Legyen OTT

Kiindulópontunk az a szégyenletes adat, hogy hazánkban, közel 300 000 gyereknek és családjuknak gondot, nehézséget jelent a szükséges és elégséges tanszer beszerzése, biztosítása. A legsúlyosabb helyzetek a tanévkezdés körüli időkben adódnak, de a tanszerhiány az érintetteknél egész tanévben folyamatos. Az egyes civil szervezetek, egyedi kezdeményezések, jószolgálatok és önkormányzatok ugyan helyenként, egy-egy alkalommal próbálnak enyhíteni ezen a méltatlan helyzeten, de rendszerszintű megoldásokra ők is képtelenek.

Elolvasom

Egy megosztás?

FAÉK – Független, Aktív Életre Képzés

Egyéb kategória
máj 2, 2019
FAÉK

A FAÉK – egy alternatív oktatási program, az Állampolgári képzés továbbgondolása. A program célja egy általános alapképzés – akár önképzés – megvalósítása, mely lehetővé teszi olyan készségek és ismeretek elsajátítását bármely személy számára, amivel egy nyitott, demokratikus társadalom fenntarthatóvá válik. Jelen változatban a nyitottság, önállóság és felelősség alapértékeknek tekinthetőek. A projekt tartalma: ennek az oktatási programnak a kialakítása, fejlesztése.

Elolvasom

Egy megosztás?

Scroll Up