Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Főnix Ifi Mozgalom

Egyéb kategória
dec 1, 2019

Szint I.

Olyan pedagógusokat elérni akik nyitottak a Főnix Mozgalom által képviselt értékekkel kapcsolatban és megkérni őket, hogy terjesszék következő lehetőséget a 13-18 év közötti fiatalok számára.

Ez lehet egy plakát vagy/és egy youtube videó:

“Főnix Ifi Mozgalom – Tegyünk egy jobb világért!

Szeretnél egy jó közösségben lenni, aki tesznek a környezetükért? Akkor itt a helyed! 🙂

Hogyan csatlakozhatsz?

Készíts egyedül vagy csapatban egy alkotást a következő lehetséges témákban: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a főnix képvisel. Minden témához jó volna egy a fiataloknak szánt videót találni vagy készíteni, amit a fiatalok megnézhetnek/

Az alkotásod lehet scratch program, egy prezi bemutató vagy egy youtube/FB watch videó. Ha nem vagy járatos ezek használatában (amellett, hogy kérhetsz segítséged az infótanárodtól) csatlakozz a Főnix – scratch, Főnix – videó készítés, vagy Főnix – prezi facebook csoport valamelyikéhez.

Ha készen vagy (vagy vagytok) az alkotással, akkor lehetőséged van
1. csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalom facebook csoporthoz, úgy hogy a csatlakozás gomb megnyomásakor kapsz egy egy kérdést: “Örülünk, hogy te is szeretnél részese lenni a Főnix Ifi Mozgalomnak. Ahhoz, hogy csatlakozz, kérlek az elkészített alkotásod linkjét másold be alább és küld el. Köszönjük.”
/A Főnix Ifi Mozgalom FB csoport leírása:” itt megoszthatod az elkészített alkotásod, megnézheted, hozzászólhatsz másokéhoz. Lehetőséged van még, hogy olyan gyerekek alkotásait is megoszd, akik még nincsenek 13 évesek és te segítettél nekik az alkotás elkészítésében. /
2. regisztrálni a https://fonixmozgalom.hu/ oldalra és ott csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalomba. Itt is ugyanúgy szükséges, a csatlakozáshoz beküldened az alkotás linkjét.”

Lehetnének státuszok a csoportban: aki beküldött alkotást az “csatlakozó”, aki segített egy 13-nál fiatalabb gyereknek az alkotás elkészítésében, vagy más módon volt tevékeny a témákkal kapcsolatban az “cselekvő” státuszban lehetne.

Szint II.

Azok a fiatalok akik a Főnix Ifi Mozgalom tagjai lehetőségük van, hogy projekt létrehozók és megvalósítók legyenek és ezt időben elszámolhassák az iskola által kért önkéntes szolgálatban.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnél aktívan cselekedni egy jobb világért? Szuper 🙂

Találj ki egyedül vagy együtt csapatban egy projektet a következő témákban és valósítsátok meg: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a F.M. képvisel/

A felhasznált időt elszámolhatod önkéntes szolgálatként.

Hogyan kezd el?
Kérlek nézd meg a projekt elkészítésének lépései videót /itt egy videót kellene létrehozni./, aminek a lényege következő lenne:
– egyedül vagy többen álljatok össze, válasszátok ki a témát.
– ötleteljetek, hogy milyen célt szeretnétek elérni, megvalósítani a témával kapcsolatban
– gondoljátok ki a célhoz vezető utat és írjátok le
– a fonixmozgalom.hu oldalon regisztráljátok a projektet, hamarosan segítők (mentorok) fognak jelentkezni a projekthez, akik támogatnak a cél elérésében
– ha megvalósult a projekt, akkor ünnepeljetek és osszátok meg az eredményeteket a Főnix Ifi Mozgalom közösséggel. (FB csoport, fonixmozgalom.hu oldal “Főnix Ifi Mozgalom” csoport) /egy prezi bemutató vagy youtube videó linkjét küldjék el, vagy az google-be töltsék fel a projekt megvalósításának anyagát és annak linkjét osszák meg/”

Akik megvalósított projektet az “projekt megvalósító” státuszba kerülhetne.

Szint III.

Azok akik projektet megvalósítottak a következőkben “projekt mentorok” lehetnek. Ami azt jelenti, hogy a létrehozott valamelyik projekthez csatlakozhat mentorként és támogatást adna annak megvalósításában.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnéd, hogy minél több a világot jobbá tevő projekt lehessen? Ha igen, akkor csatlakozz mentorként valamelyik Főnix Ifi Mozgalom projekthez.”

A projekt mentoroknak táborokat szervezhetnénk egyrészt jutalomként, másrészt, hogy egymás megismerhessék, illetve hogy mi is személyesen megismerhessük őket. A tábor finanszírozásához támogatókat kereshetnénk, vagy pályázhatnánk. Itt a https://www.kickstarter.com/ is lehetne támogatókat keresni.

Egy megosztás?

I. Főnix Tábor

Egyéb kategória
jún 1, 2019
Főnix Tábor projekt

Augusztus 19. és 25. között kerül megrendezésre a Főnix első nyári tábora. A hét nap alatt hét témát indítunk el, napi két foglalkozás keretében.

Helyszínünk a nagykovácsi Faluház, ahol 30 gyereket tudunk befogadni. A szállást megpróbáljuk a helyszínen megoldani.

A 30 gyerekből 15, tehát a fele, halmozottan hátrányos helyekről érkezne, használva a Főnix már meglévő kapcsolati hálóját. (Bihar, Tarnabod, Eger, Pécs, Szeged, Monor) A projekt lehetőséget teremt arra is, hogy megkezdjük az együttműködést különböző civil szervezetekkel.

A tábor részletei, jelentkezési oldala itt érhető el:

Főnix Tábor – Most Te kérdezel!

Egy megosztás?

Legyen OTT!

Egyéb kategória
máj 8, 2019
Főnix Mozgalom Legyen OTT

Kiindulópontunk az a szégyenletes adat, hogy hazánkban, közel 300 000 gyereknek és családjuknak gondot, nehézséget jelent a szükséges és elégséges tanszer beszerzése, biztosítása. A legsúlyosabb helyzetek a tanévkezdés körüli időkben adódnak, de a tanszerhiány az érintetteknél egész tanévben folyamatos. Az egyes civil szervezetek, egyedi kezdeményezések, jószolgálatok és önkormányzatok ugyan helyenként, egy-egy alkalommal próbálnak enyhíteni ezen a méltatlan helyzeten, de rendszerszintű megoldásokra ők is képtelenek.

Elolvasom

Egy megosztás?

Együtt könnyebb

Egyéb kategória
feb 12, 2019
Együtt könnyebb

Helyi szinten, vagyis Nagykanizsán, ahol élek, szeretnék létrehozni egy önsegítő közösséget azoknak a szülőknek, akik egyedül nevelik a gyermekeiket. Én négy éve vagyok egyedülálló szülő három gyerekkel, és ezalatt az idő alatt rengeteg olyan nehézséggel és problémával találkoztam, aminek a megoldásával teljesen egyedül maradtam. Elolvasom

Egy megosztás?

3000 szociográfia v.0

Egyéb kategória
nov 10, 2018
3000 szociográfia

Cél:

Elsősorban a szociális területen működő társadalmi célú szervezetek hálózatának feltérképezése majd e tevékenységek segítése, támogatása Elolvasom

Egy megosztás?

Scroll Up