Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Látlak Téged, Magyarország

aug 9, 2019

Arra kérjük és biztatjuk tagjainkat, barátainkat, ismerőseinket és mindazokat, akik egy olyan országban hisznek, ahol a különbözőségeinkkel együtt szeretjük látni egymást, hogy készítsenek fotót kettesben egy kerekesszékes embertársukkal, és ezt tegyék ki közösségi oldalaikra és minden lehetséges nyilvános helyre.

Csordás Anett, a Lépjünk, hogy léphessenek! Egyesület képviselője és Horgas Péter, a Főnix Mozgalom alapító tagja kezdeményezéséhez csatlakozunk.

Elolvasom

Egy megosztás?

Az országnak alapjaiban kell újjászületnie

júl 12, 2019
Horgas Péter Főnix Mozgalom

Ha szeretnénk még életünkben látni valamit abból az országból, amit ‘89-ben megálmodtunk, akkor bizony meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy az állampolgárok az őket érintő kérdésekbe, a közös ügyeinkbe minél inkább személyesen is bekapcsolódhassanak –  Horgas Péterrel a Főnix Mozgalom ügyvivőjével Nádasi Balázs készített interjút. A cikk a Magyar Hangban jelent meg.

Elolvasom

Egy megosztás?

A Főnix Mozgalom részt vesz a Civil Parlament eseményén

okt 21, 2018

A civil parlament célja az, hogy amikor eljön a rendszerváltás ideje, a legfontosabb dolgokról (Alkotmány, választási törvény, …) legyen társadalmi konszenzussal elfogadott koncepció, sőt lehetőleg normaszöveg is.
Ezért a Civil Parlament teret ad mindazoknak, akik ezt a munkát végzik, hogy álláspontjukat kifejthessék, arról vitázhassanak.

A Civil Parlament minden év március 15-i és október 23-i kezdettel plenáris ülést tart az Agórán.
A plenáris ülés naponta 18:00-22:00-ig tart addig, ameddig van megvitatni való anyag, és a megjelentek száma a megelőző napon meghaladta a 200-at. (Pl.október 24.-én akkor van ülés, ha 23-án voltak 200-an.)

A Civil Parlamenthez az infrastruktúrát az Oktogon Közösség adja, de tartalmi munkát nem végez; arra az Alkotmányról, választási törvényről gondolkodó szervezeteket, embereket kérjük fel.
A Civil Parlament nem helyettesíti a műhelymunkát, hanem alkalmat ad annak bemutatására, a különféle műhelyek közötti párbeszédre, és arra, hogy minél szélesebb körű társadalmi konszenzus alakulhasson ki.

A Civil Parlament a párbeszédnek, vitának ad helyet. A döntést nem képviselők, hanem az állampolgárok közvetlenül végzik.

A folyamatokat 2019 március 15-ig a résztvevőkkel közösen fogjuk kialakítani.

Az esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/490321791450505/

Egy megosztás?