Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

A Főnix Mozgalom részt vesz a Civil Parlament eseményén

okt 21, 2018

A civil parlament célja az, hogy amikor eljön a rendszerváltás ideje, a legfontosabb dolgokról (Alkotmány, választási törvény, …) legyen társadalmi konszenzussal elfogadott koncepció, sőt lehetőleg normaszöveg is.
Ezért a Civil Parlament teret ad mindazoknak, akik ezt a munkát végzik, hogy álláspontjukat kifejthessék, arról vitázhassanak.

A Civil Parlament minden év március 15-i és október 23-i kezdettel plenáris ülést tart az Agórán.
A plenáris ülés naponta 18:00-22:00-ig tart addig, ameddig van megvitatni való anyag, és a megjelentek száma a megelőző napon meghaladta a 200-at. (Pl.október 24.-én akkor van ülés, ha 23-án voltak 200-an.)

A Civil Parlamenthez az infrastruktúrát az Oktogon Közösség adja, de tartalmi munkát nem végez; arra az Alkotmányról, választási törvényről gondolkodó szervezeteket, embereket kérjük fel.
A Civil Parlament nem helyettesíti a műhelymunkát, hanem alkalmat ad annak bemutatására, a különféle műhelyek közötti párbeszédre, és arra, hogy minél szélesebb körű társadalmi konszenzus alakulhasson ki.

A Civil Parlament a párbeszédnek, vitának ad helyet. A döntést nem képviselők, hanem az állampolgárok közvetlenül végzik.

A folyamatokat 2019 március 15-ig a résztvevőkkel közösen fogjuk kialakítani.

Az esemény itt érhető el: https://www.facebook.com/events/490321791450505/

Egy megosztás?