Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

A Főnix Mozgalom támogatja a jogszerű és erőszakmentes kiállást

dec 15, 2018

A Főnix Mozgalom elkötelezett a demokrácia, a jogállamiság és az emberi méltóság tisztelete mellett. A közösen alkotott jogszabályok betartása mindenkire egyaránt érvényes!

A „rabszolgatörvény” és a többi törvény parlamenti megszavazásánál ez a jogszerűség sérült, az államba vetett bizalom megroppant.
Nem csak a dolgozók jogai szűkültek egy igazságtalan törvény által, nem csak a bíróságok függetlensége, az állampolgári jogok és szabadságok kerültek veszélybe, hanem azok előterjesztése is az egyeztetés teljes hiányát mutatta.

Ez az eseménysor vezetett oda, hogy ma Budapesten és az ország több részén tiltakoznak a törvény és elfogadásának módja ellen.

A Főnix Mozgalom bízik a békés megoldásban, a párbeszéd lehetőségében, és jelen esetben támogatja a jogszerű polgári engedetlenséget, az erőszakmentes ellenállást.
A Főnix Mozgalom szolidáris azokkal, akik az alapvető emberi és európai jog védelmében kiállnak, akik a jog asztalának egyenlő helyeiért küzdenek, akár személyes biztonságuk kockáztatásával is.

Támogatjuk a jogállamiságért való küzdelmet, mindent megteszünk, hogy segítséget adjunk a jogaik érvényesítéséért kiálló embereknek.

Tesszük ezt minden erőnkkel és eszközünkkel.

Egy megosztás?