Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Épp egy éve

ápr 9, 2019
Épp egy éve, ezzel a levéllel indult útjára a Főnix Mozgalom. Ma talán még aktuálisabb.
Azóta sok minden történt, új események, projektek, programok indultak, formálódott a közösség. De azt a napot örökre az emlékezetünkbe véstük. Büszkén és alázattal gondolunk vissza rá. 
*****

Kedves Társak!

Évek óta dolgozunk együtt, kisebb-nagyobb körökben.
Sok jóra nem számíthatunk. Hogy megőrizzük a józan eszünket, hogy értelmes munkát végezhessünk, mások és magunk érdekében, folytassuk, illetve kezdjük újra április 9-én!

Ne engedjünk a letargiának, szülessünk újjá, mint a főnixmadár.

Nem hagyhatjuk magukra azokat a honfitársainkat, akik olykor saját egzisztenciájukat kockáztatva súlyos áldozatokat hoztak egy igazságosabb és méltányosabb ország és egy valódi képviselet érdekében.
A választás napja után sokunkról lehull az a taktikai kényszer is, amelybe ez a romlott rendszer taszított minket. Nem kell tekintettel lennünk a tegnapi pártszövetségekre, a “nyerhető” körzetekre, a “legesélyesebb” ellenzéki jelöltre, a valójában vállalhatatlan pártokra és politikusokra.
Bátran és szabadon megfogalmazhatjuk elvárásainkat, amelyeket most, 2018. április 9-én alapvetően fontosnak tartunk.

Ki kell lépnünk azokból a kiüresített politikai sémákból, keretekből és struktúrákból, amelyek hiteltelenné és ócska hatalmi játszadozássá tették a képviseletet.

Nem adhatjuk fel, hogy legyen a társadalomnak gyógyító, társadalmi békét, szolidaritást és igazságot követelő és számon kérő képviselői.
A “demokrácia, a piacgazdaság, a jogállam, és az EU iránti elkötelezettség” mellett a szolidaritás, a tolerancia, a sokszínűség védelméről, az emberi élet alapjogairól és az együttélés, az együttműködés alapvetéseiről sem mondhatunk le.

Ehhez korszerű képviseleti struktúrát kell kidolgozni és azt érthetően és bizalomra méltóan kell megfogalmazni.
Az elmúlt hónapok civil aktivizmusa megmutatta, hogy egy rendszerváltozás valódi esélye és ereje a civil tömegek kezében van. Erre méltán lehetünk büszkék.

Van mit feldolgoznunk és kell is egy kis idő, amíg kipihenjük magunkat.

De fontosnak és szimbolikusnak tartjuk, hogy a mai nap, április 9-én elindítsuk a Főnix politikai mozgalmat, mely az összeomló és hiteltelen politikai sémák porából feltámadva, az élet legalapvetőbb jogait, minimum programjait szeretné képviselni, felületet és közösséget kínál minden jó szándékú, méltányosságra és békességre vágyó embernek.

Ez a levél azokhoz szól, akik évek óta tenni próbálnak valamit, egyéni felelősségük tudatában, a gyerekek, a kirekesztettek, a kultúra, egy jobb élet érdekében
A sok rosszban a jó: tanultunk a kudarcainkból. Próbáljuk megelőzni a káoszt, építkezzünk, szövetkezzünk. Találjuk ki, hogyan tovább!

Találkozzunk április közepén, annak érdekében, hogy május elején hivatalosan is felrepülhessen a Főnix!

Kérlek, jelezz vissza, hogy számíthatunk-e Rád?

Egy megosztás?


Scroll Up