Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Köznevelési törvénymódosítás-Téged is érint!

júl 13, 2019

A köznevelési törvény módosítása minden szülőt, diákot és pedagógust érint!

Ennek kapcsán civilközösségi koordinálással elkészült egy lakossági tájékoztató. Országszerte keresik a társakat, hogy helyi tájékoztatások segítségével minél többekhez eljussanak az információk.

Elolvasom

Egy megosztás?

Gyermekjogi jelentés

ápr 12, 2019

Idén is elkészült a Hintalovon Alapítvány gyermekjogi jelentése, amely sorra veszi, hogyan érvényesülnek -vagy sajnos, inkább sérülnek- a gyermekek alapvető jogai ma Magyarországon. Elolvasom

Egy megosztás?

A tudomány és az oktatás szabadságáért

nov 23, 2018
Szabad oktatásért demontstálnak

November 24-én délután 14.00 órától a tudomány és az oktatás szabadságáért tüntettek a Kossuth téren, 6 civil közösség szervezésében. A tüntetéssel azonban nem ért véget a program.

Elolvasom

Egy megosztás?

Megjelent a Társadalmi Riport 2018

nov 7, 2018
Társadalmi Riport 2018

A kötet 3-400 oldalon az eddigi hagyományokat folytatva áttekintést ad a legfontosabb társadalmi jelzőszámok alakulásáról. A TÁRKI Háztartás Monitor Vizsgálat legutóbbi adatbázisa, korábbi idősorok, aktuális empirikus vizsgálatok anyagai és mindezek társadalompolitikai és szociálpolitikai összefüggései adják a kötet munícióját. Elolvasom

Egy megosztás?

Embertelen és értelmetlen

okt 15, 2018

2018. október 15-én lépett hatályba az új szabálysértési törvény azon módosítása, mely szigorúbban bünteti a „közterületen való életvitelszerű tartózkodást”. 

A rendőri intézkedés során szabálysértési őrizetbe vehetik, majd közmunkával, de akár elzárással is büntethetik azt, aki nem engedelmeskedik. Civilek, írók, művészek tiltakoztak a Kossuth téren.

Egy megosztás?

„Hát, én nem akarok idióta lenni” – Interjú Horgas Péter alapító taggal

szept 30, 2018

„Az ókori görögök azokat az embereket nevezték idiótáknak, akik nem vesznek részt a közéletben. Hát én nem akarok idióta lenni.”

Alapító tagunkkal, Horgas Péterrel készített interjút a Népszava újságírója, Hompola Krisztina. Elolvasom

Egy megosztás?