Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Köznevelési törvénymódosítás-Téged is érint!

júl 13, 2019

A köznevelési törvény módosítása minden szülőt, diákot és pedagógust érint!

Ennek kapcsán civilközösségi koordinálással elkészült egy lakossági tájékoztató. Országszerte keresik a társakat, hogy helyi tájékoztatások segítségével minél többekhez eljussanak az információk.

A koordináló-szervező ReSuli közösség felhívása

 • iskolás gyermeked van, aki
 • magántanuló (akar lenni), de azt sem tudhatod mi lesz szeptembertől,
 • egyszer egyéni munkarendre szorul majd, de nem tudod mi kell az igényléshez és milyen hosszú az ügyintézés (kb. 45 nap!)
 • sajátos nevelési igényű (autista, hiperaktív), de olyan iskolába kényszerül ahol nem kapja meg a segítséget, amire szüksége van, vagy ahonnan eljött
 • alternatív iskolába jár (szeretne beiratkozni), de alapvetően bizonytalan az iskola helyzete,
 • állami iskolába jár, jogosan aggódhatsz, hogy a már így is magas osztálylétszám tovább nő és még több problémásnak bélyegzett gyerek lesz az osztályban, viszont még annál is kevesebb szakember lesz, mint eddig.

A kormányzati kommunikáció szerint: az SNI/BTMN és HH/HHH gyerekek kényszermagántanulósításának problémáját szeretnék megoldani a törvénymódosítással, tehát ezek a gyerekek BIZTOSAN visszakerülnek a közoktatásba és a TE gyereked osztálytársaivá válnak, és/vagy a TE tanítványoddá.

Nem fogod tudni „átkényszeríteni” szegregált iskolába, mert azt csak egy szakértői bizottság teheti meg nagyon indokolt esetben.

Az EGYMI már nem is tudja fogadni, mert sok helyen jelenleg sem tudja fogadni helyhiány miatt azokat sem, akik az adott körzetben laknak!

A tájékoztató szövege:

https://docs.google.com/document/d/1P6hQeyLl3LUrKaTy0ejle9gExsIiQ-m_fBRb3Ny6CRw/edit?usp=sharing

 

 

TENNI SZERETNÉL?

Azon gondolkodsz, mit tehetnél most? Úgy érzed, egyedül van? Hogy kevés vagy ehhez? Keresed a cselekvő közösségeket, társakat? Van már konkrét ötleted?

A Főnix Mozgalomban azért dolgozunk, hogy a cselekvő embereket és közösségeket összehozzuk, hogy új utakat, formákat találjunk. Hiszen láthatod, a régi módszerek nem sok eredményt hoznak. Ehhez biztosítunk Neked

 • Olyan felületet, ahol jól tudod szervezni a csapatot vagy csatlakozol már működő csapatokhoz
 • További kapcsolatokat, akik már foglalkoznak azzal, hogy cselekvéseket, programokat dolgozzanak ki és valósítsanak meg.

Kövesd a lépéseket:

 1. Kattints a Csatlakozás gombra, regisztrálj.
 2. Ha már van konkrét ötleted, írd meg projektjavaslatként.
 3. Ha még nincs ötleted, regisztráció után írj bemutatkozót az Aulába, hogy tudjuk, mit szeretnél tenni, kiket keresel.

 

 

Egy megosztás?