Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Főnix Ifi Mozgalom

Egyéb kategória
dec 1, 2019

Szint I.

Olyan pedagógusokat elérni akik nyitottak a Főnix Mozgalom által képviselt értékekkel kapcsolatban és megkérni őket, hogy terjesszék következő lehetőséget a 13-18 év közötti fiatalok számára.

Ez lehet egy plakát vagy/és egy youtube videó:

“Főnix Ifi Mozgalom – Tegyünk egy jobb világért!

Szeretnél egy jó közösségben lenni, aki tesznek a környezetükért? Akkor itt a helyed! 🙂

Hogyan csatlakozhatsz?

Készíts egyedül vagy csapatban egy alkotást a következő lehetséges témákban: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a főnix képvisel. Minden témához jó volna egy a fiataloknak szánt videót találni vagy készíteni, amit a fiatalok megnézhetnek/

Az alkotásod lehet scratch program, egy prezi bemutató vagy egy youtube/FB watch videó. Ha nem vagy járatos ezek használatában (amellett, hogy kérhetsz segítséged az infótanárodtól) csatlakozz a Főnix – scratch, Főnix – videó készítés, vagy Főnix – prezi facebook csoport valamelyikéhez.

Ha készen vagy (vagy vagytok) az alkotással, akkor lehetőséged van
1. csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalom facebook csoporthoz, úgy hogy a csatlakozás gomb megnyomásakor kapsz egy egy kérdést: “Örülünk, hogy te is szeretnél részese lenni a Főnix Ifi Mozgalomnak. Ahhoz, hogy csatlakozz, kérlek az elkészített alkotásod linkjét másold be alább és küld el. Köszönjük.”
/A Főnix Ifi Mozgalom FB csoport leírása:” itt megoszthatod az elkészített alkotásod, megnézheted, hozzászólhatsz másokéhoz. Lehetőséged van még, hogy olyan gyerekek alkotásait is megoszd, akik még nincsenek 13 évesek és te segítettél nekik az alkotás elkészítésében. /
2. regisztrálni a https://fonixmozgalom.hu/ oldalra és ott csatlakozni a Főnix Ifi Mozgalomba. Itt is ugyanúgy szükséges, a csatlakozáshoz beküldened az alkotás linkjét.”

Lehetnének státuszok a csoportban: aki beküldött alkotást az “csatlakozó”, aki segített egy 13-nál fiatalabb gyereknek az alkotás elkészítésében, vagy más módon volt tevékeny a témákkal kapcsolatban az “cselekvő” státuszban lehetne.

Szint II.

Azok a fiatalok akik a Főnix Ifi Mozgalom tagjai lehetőségük van, hogy projekt létrehozók és megvalósítók legyenek és ezt időben elszámolhassák az iskola által kért önkéntes szolgálatban.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnél aktívan cselekedni egy jobb világért? Szuper 🙂

Találj ki egyedül vagy együtt csapatban egy projektet a következő témákban és valósítsátok meg: esélyegyenlőség, emberi jogok, környezetvédelem, társadalmi igazságosság, demokrácia, … /itt most azokat az értékeket sorolom amit a F.M. képvisel/

A felhasznált időt elszámolhatod önkéntes szolgálatként.

Hogyan kezd el?
Kérlek nézd meg a projekt elkészítésének lépései videót /itt egy videót kellene létrehozni./, aminek a lényege következő lenne:
– egyedül vagy többen álljatok össze, válasszátok ki a témát.
– ötleteljetek, hogy milyen célt szeretnétek elérni, megvalósítani a témával kapcsolatban
– gondoljátok ki a célhoz vezető utat és írjátok le
– a fonixmozgalom.hu oldalon regisztráljátok a projektet, hamarosan segítők (mentorok) fognak jelentkezni a projekthez, akik támogatnak a cél elérésében
– ha megvalósult a projekt, akkor ünnepeljetek és osszátok meg az eredményeteket a Főnix Ifi Mozgalom közösséggel. (FB csoport, fonixmozgalom.hu oldal “Főnix Ifi Mozgalom” csoport) /egy prezi bemutató vagy youtube videó linkjét küldjék el, vagy az google-be töltsék fel a projekt megvalósításának anyagát és annak linkjét osszák meg/”

Akik megvalósított projektet az “projekt megvalósító” státuszba kerülhetne.

Szint III.

Azok akik projektet megvalósítottak a következőkben “projekt mentorok” lehetnek. Ami azt jelenti, hogy a létrehozott valamelyik projekthez csatlakozhat mentorként és támogatást adna annak megvalósításában.

A felhívás a következő lehetne:

“Szeretnéd, hogy minél több a világot jobbá tevő projekt lehessen? Ha igen, akkor csatlakozz mentorként valamelyik Főnix Ifi Mozgalom projekthez.”

A projekt mentoroknak táborokat szervezhetnénk egyrészt jutalomként, másrészt, hogy egymás megismerhessék, illetve hogy mi is személyesen megismerhessük őket. A tábor finanszírozásához támogatókat kereshetnénk, vagy pályázhatnánk. Itt a https://www.kickstarter.com/ is lehetne támogatókat keresni.

Egy megosztás?

Közösségi Hírszolgálat – KözHír

Egyéb kategória
Júl 12, 2019
KözHír

Az aktív civilek, közösségek alig jutnak szóhoz a médiában. Pedig sok-sok értékes tevékenységet végeznek. Sokszor egymást sem ismerik. Pedig ha ismernék, több közös cselekvésben is tudnának dolgozni, egymást erősíteni és új ötletekkel, tudással gazdagodni.

A Közösségi Hírszolgálat, röviden KözHír arra vállalkozik, hogy hírt adjon ezekről az aktív közösségekről és segítsen abban, hogy ők is megismerhessék egymást.

Jelenleg ott tartunk, hogy van egy zárt csoportja a közösségeknek, azok képviselőinek. Itt olyan tartalmakat és tudásanyagot osztunk meg, ami hasznos lehet számukra.

Szeretnénk ezeknek a közösségeknek személyes találkozókat is szervezni. Következő lépésként pedig szeretnénk beindítani a Facebook oldalt, ahol már saját tartalmakkal jelennek meg a közösségek. Szeretnénk velük beszélgetéseket, interjúkat is készíteni, ehhez egy egyszerűbb stúdiót szeretnénk kialakítani és működtetni. Valamint helyszíni bejelentkezéseiket, eseményeiket élő közvetítéssel bemutatni a Facebook oldalon.

Ahhoz, hogy ezt a feladatot teljesíteni tudjuk, társakat várunk a következő feladatokra:

 • Felkutatni további aktív közösségeket, azok képviselőinek, tagjainak bemutatni a KözHírt és meghívni őket a zárt csoportba
 • Személyes találkozót szervezni a közösségek tagjainak
 • A zárt csoportba olyan cikkeket keresni, felvezetővel ütemezetten posztolni, ami érdekelheti a közösségeket
 • A zárt csoportot moderálni
 • Pénzt szerezni. Közösségi finanszírozási kampányban, adománygyűjtésben és pályázatokban gondolkodunk.
 • A pénzszerzéshez bemutatkozó videókat készíteni, szöveget írni, közösségi finanszírozási kampányt készíteni és menedzselni, pályázatot írni
 • Szerkesztői csapatban dolgozni, ha már lesznek saját tartalmak
 • A stúdiót kialakítani, működtetni. Olyan embereket keresünk, akik tudnak világosítani, kamerázni, műsort vezetni, interjút készíteni

Ha bármelyik feladatban magadra ismersz, jelentkezz segítőnek, és írd meg, mihez értesz, mit vállalsz, mennyi órát tudsz erre fordítani, egyelőre önkéntes munkában.

Ha munkával nem, de eszközökkel, helyszínnel, kapcsolatokkal tudod támogatni a munkát, kérjük, akkor is jelentkezz!

Pénzzel támogatnád a projektet? Ide tudsz utalni: Főnix Közösségfejlesztő Mozgalom Egyesület  (Magnet Bank) 16200106-11643191 Közlemény: KözHír

Egy megosztás?

Rendkívüli és nagyon sürgős segítés: Ószajlát, 250 ember mindenét elvitte a víz, elöntötte a szennyvíz

Egyéb kategória
Júl 10, 2019

Ószajlán, egy 250 lélekszámos településen VÉSZHELYZET van. Fertőzésveszély és nélkülözés. A falut elmosta az áradat, a megmaradt holmik úsznak a szennyvízben. Itt most krízissegítségre van szükség, ehhez várunk sürgős segítséget!

Ebben tudsz segíteni

 

 • Jusson el minél több helyre!

Eljuttatod ezt a felhívást minél több emberhez, csoporthoz, médiához. A legegyszerűbb, ha elküldöd, megosztod ezt a linket.

 • Pénzadományt gyűjtünk

Minden forint számít! Ha anyagi lehetőséged engedi, ide tudsz utalni.

Főnix Közösségfejlesztő Mozgalom Egyesület
Magnet Bank 16200106-11643191 (Megjegyzés rovatba kérjük írd be: Ószajla)

 • Tárgyi adományt gyűjtünk

KIFEJEZETTEN CSAK krízis adományokat gyűjtünk (babakocsi, babaholmi, ágynemű és huzat, takaró, konyhai eszköz bögrétől a lábasig, törülköző, TISZTÍTÓ- és TISZTÁLKODÓSZEREK, higiéniai dolgok (pl. intimbetét, WC-papír) stb.
A tárgyi adományokat péntek estig várjuk.
Kérlek, az összegyűjtött tárgyi adományokkal kapcsolatban Nagy Emília társunkkal egyeztessetek előzetesen ezen az email címen: emilia.nagytata@gmail.com

 • Helyi segítségre van szükség

A faluban rendbe kell tenni pár dolgot. Például meszelni, falat erősíteni, wc-t építeni, helyreállítani.
Az erre vállalkozó csapatoknak közvetlenül kell megkeresniük a kapcsolattartó SZETA-sokat és a helyi kapcsolatot, mert naponta változik, éppen mire van a legsürgősebben igény.

Helyi kapcsolat: Botosné Bencsik Enikő közösségi ház vezető 06 70 626 9358

Egri Szeta szetaeger@szetaeger.hu 06 36 431008
https://www.facebook.com/szetaeger/, http://www.szetaeger.hu/
Farkas Zsuzsa fazsueger@freemail.hu 06 20 977 2717
Farkas Gábor farkasga@freemail.hu 06 20 4010631

Egy megosztás?

Legyen OTT!

Egyéb kategória
máj 8, 2019
Főnix Mozgalom Legyen OTT

Kiindulópontunk az a szégyenletes adat, hogy hazánkban, közel 300 000 gyereknek és családjuknak gondot, nehézséget jelent a szükséges és elégséges tanszer beszerzése, biztosítása. A legsúlyosabb helyzetek a tanévkezdés körüli időkben adódnak, de a tanszerhiány az érintetteknél egész tanévben folyamatos. Az egyes civil szervezetek, egyedi kezdeményezések, jószolgálatok és önkormányzatok ugyan helyenként, egy-egy alkalommal próbálnak enyhíteni ezen a méltatlan helyzeten, de rendszerszintű megoldásokra ők is képtelenek.

Elolvasom

Egy megosztás?

FAÉK – Független, Aktív Életre Képzés

Egyéb kategória
máj 2, 2019
FAÉK

A FAÉK – egy alternatív oktatási program, az Állampolgári képzés továbbgondolása. A program célja egy általános alapképzés – akár önképzés – megvalósítása, mely lehetővé teszi olyan készségek és ismeretek elsajátítását bármely személy számára, amivel egy nyitott, demokratikus társadalom fenntarthatóvá válik. Jelen változatban a nyitottság, önállóság és felelősség alapértékeknek tekinthetőek. A projekt tartalma: ennek az oktatási programnak a kialakítása, fejlesztése.

Elolvasom

Egy megosztás?

A visszhangkamrákon túl

Egyéb kategória
máj 2, 2019
A visszhang kamrákon túl

Közösségi események szervezése, amelyek során egy-egy fontos téma mentén különböző nézőpontokat valló embereket be tudunk vonni a beszélgetésekbe. A beszélgetéseket képzett csoportvezetők vezetik, akik a Főnix Mozgalom közössége segítségével kap felkészítést. A program ezért két nagy (az első két külön) fázisból áll, az első fázisban a csoportvezetőket képezzük, a másodikban indulnak a beszélgetések, amelyen először a csoportvezetők segítséggel, majd önállóan vezetnek.

Elolvasom

Egy megosztás?

Alternatív Tudástár

Egyéb kategória
ápr 28, 2019
Alternatív Tudástár

Egy élhető jövőt csakis közösen, egymásért munkálkodva lehet megvalósítani. A tehetetlenség érzését motiváló ötletek és elképzelések egy csapásra megváltoztatják, miért ne lehetne ezeket összeszedegetni és rendezve közzé tenni? Elolvasom

Egy megosztás?

3000 szociográfia v.0

Egyéb kategória
nov 10, 2018
3000 szociográfia

Cél:

Elsősorban a szociális területen működő társadalmi célú szervezetek hálózatának feltérképezése majd e tevékenységek segítése, támogatása Elolvasom

Egy megosztás?

Scroll Up